Hazar ve Baykal Gölleri

  Hazar ve Baykal Gölleri

Doğu Anadolu volkanik dağlar dizisi ve ley hatları

Kuzeydoğu – güneybatı ekseninde dizilen Gize Piramitleri’nin en büyüğü  Khufu Piramidi’nin merkezinden çıkarak kuzeydoğu köşe yönünde uzanan 9. Köşe yön doğrusu, sırasıyla Nil deltasının doğu ucu ve Süveyş Kanalı’nın denize açıldığı noktadan keçerek Fenikelilerin başkenti Ugarit (Beyrut) üzerinden Humus 15K9K enerji merkizene ulaşır. Sonra Rakka üzerinden Harran Ovasındaki 16m9K enerji merkezinden geçerek. Mardin, Batman üzerinden Doğu Anadolu volkanik alanına ulaşır ve burada sırasıyla Karacadağ, Nemrut, Küçük Nemrut, Süphan, Tendürek, Ağrı, Küçük Ağrı, Azhdahak, Porak, Alagöz volkanik dağları tespih taneleri gibi ley hattınınn üzerinde dizilmiştir. Hem de Khufu, Kefren, Mankura piramitleriyle aynı eksen doğrusu üzerinde. (şekil 80)

Aynı durum Güneybatı eksen doğrusunda uzanan Kemerun volkanik dağlarında da görünür. Kamerun’daki 18m3K enerji merkezinden başlayan volkanik sıradağlar ley hattı boyunca dizilerek Atlas Okyanusu’ndaki Volkanik adalarla devam eder ve bu diziliş piramitlerle aynı eksendedir. Ayrıca çizme şeklinde Akdeniz’e uzanan İtalya yarımadası da bir volkanik bölgedir ve 6. Köşe yön doğrusu bu volkanik dağların üzerinden keçerek bir kolu Dünya’nın en faal volkanik bölgesi olan İzlanda volkanik dağlarının üzerine yönelir.

Ley hatları nerdeyse Dünya’daki bütün volkanik dağların ve bölgelerin üzerinden geçerken bizlere ley hatlarının jeo-enerjiyle ilgili bir  oluşum olduğunu kesin olarak göstermektedir.

17M9K Enerji merkezi Dünya’nın en önemli petrol ve doğalgaz rezervlerinin bulunduğu Hazar Denizi’nin üzerindedir. Kuzeydoğu yönünde ilerleyen  9. Köşe yön doğrusu Kazakistan çölünde bulunan 18m9K enerji merkezinden ve Altay Dağlarından geçerek Baykal Gölüne ulaşır. (Şekil 81)

Aslında Altay dağları ve Baykal Gölü, hayvan ve bitki çeşitliliği açısından oldukça zengindir. Araştırma sonuçlarına göre 1700 bitki ve hayvan türünün yaşadığı tespit edilmiştir. Bu canlıların 1083 çeşidi yalnızca bu bölgede yaşayan endemik türdür.İnanılmaz derinliği nedeniyle Dünya’nın en büyük tatlı su gölü unvanına sahip olan Baykal Gölü, 23 milyon kilometreküplük hacmiyle Dünya’daki tatlı su kaynaklarının %20’sine sahiptir. Altay dağları da Kuzey Buz Denizi’ne dökülen çok büyük nehirlerin doğduğu bir başka tatlı su havzasıdır.

Şekil 81: Baykal Gölü ve Altay Dağları

Yaz ve kış arasındaki sıcaklık farkının çok yüksek olduğu bu bölge zor iklim ve yaşam şartlarına rağmen kökeni M.Ö. 2000’li yıllara uzanan atlı göçebe kültüre sahip Altay Türklerine ve daha pek çok Türk ve Moğol topluluklarına ev sahipliği yapmıştır.  Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur tam mühür hattının üzerinde bulunurken, Orhon nehri, Ötügen ormanı ve Ergenekon dağı bölgedeki diğer önemli ve kutsal bölgelerdir.

Himalaya dağlarının doğu ucundaki 19m10K noktasından doğuya Pasifik Okyanusu’na doğru yayılan mühür hatları Doğu Asya’nın metropol kentleri Hong Kong, Shanghay, Pekin ve Seul üzerinden geçer.Ayrıca “Ley Hatları” Asya ve Amerika kıtalarını ayıran Bering Boğazının tam üstünden geçer. (şekil 17)

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Translate »