KHUFU PİRAMİDİ, BABİL KULESİ VE KÂBE’DE KUTSAL GEOMETRİ

KHUFU PİRAMİDİ, BABİL KULESİ VE KÂBE’DE KUTSAL GEOMETRİ

Rivayetlere göre Kâbe’nin Hz. İbrahim tarafından yapılan orijinal ölçüleri kare değildi, uzun kenar kısa kenara yaklaşık 1,618 altın oranına sahip bir dikdörtgendi. Dikdörtgeninin Kuzeydoğu (Irakî) köşesi tam Kuzey Kutbunu göstermektedir. Bu nedenle duvarların yönleri de ana yönlerde değildir çünkü Makam- ı İbrahim denilen ve Hz. İbrahim’in ayak izinin olduğu duvar yönü tam olarak sıfır hatayla Khufu Piramidi yönündedir. Khufu Piramidi’nin güneydoğu köşesi de tam Kâbe yönündedir. Bu yön uyumu da Kâbe ile piramit ilişkisini gösteren bir başka önemli bulgudur. (Şekil 29)

Şekil 28 Khufu Piramidi, Babil Kulesi ve Kâbe’de Kutsal Geometri

 Bütün bu bulgular üç mabet arasındaki geometrinin tesadüf olmadığını ve Kâbe’nin konumu Hz. İbrahim tarafından ilahî bir işaretle yön ve mesafe ölçümü yapılarak belirlendiğini göstermektedir.

Arkeolog ve bilim tarihçilerine göre Khufu Piramidi’nin, Babil Kulesi’nin ve Kâbe’nin inşa edildiği tarihlerde insanların bu kadar uzun mesafeleri ölçebilmeleri ve bu kadar hassas yön belirlemeleri imkânsızdı. Ya bilim tarihçileri yeteri kadar bilgi ve belgeye ulaşamamıştı ya da bunlar zincirleme tesadüflerdi. Günümüzden yaklaşık 5.000 yıl önce Mısır ve Mezopotamya’da yaşayan insanlarda binlerce kilometrelik mesafeleri hatasız ölçebilecek bilgi ve beceri var mıydı? Üç tapınağın yönlerinin birbirine kıble olması tesadüf müydü?

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Translate »