Medeniyetleri Birleştiren Altıgen

Medeniyetleri Birleştiren Altıgen

Bu bilgiler ışığında Mısırlıların binlerce kilometre mesafeyi ölçebilecek bilgi ve beceriye sahip olduğu ortaya çıkıyordu. Aylar sonra düşüncelerimde yeni bir açılım oluştu. Khufu Piramidi, Babil Kulesi ve Kâbe arasındaki eş kenar üçgenden başka üçgenler de olabilirdi. Earth Google’da bu yönde inceleme ve çizim yaparken merkezinde Khufu Piramidi bulunan ve her bir kenar uzunluğu 1296 km. olan düzgün altıgen zihnimde canlandı. Hemen harita üzerinde incelemeye başladım. Altıgenin her bir köşesi insanlık tarihinin ilk medeniyet merkezlerine ve yaşam alanlarına denk geliyordu.

Birinci köşede Babil Kenti ve Babil Kulesi, ikinci Köşede ise Kâbe vardı. Altıgenin üçüncü köşesi Anadolu Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa’ya çok yakın bir noktayı işaret ediyordu.

Dördüncü köşe noktası Ege ve Eski Yunan medeniyetinin merkezi olan Atina’yı işaret ediyordu. Kuzey Afrika’nın Nil vadisinin dışında kalan en önemli medeniyet ve yaşam alanı Libya vahası beşinci köşede bulunuyordu. Altıncı köşe, Yukarı Mısır’ın güneyinde yerleşim alanı olarak yüz binlerce yıl öncesinden Homo Sapien insanının ilk ortaya çıktığı ve yaşadığı Nubya’yı işaret ediyordu. Nubya ayrıca zengin altın madenleriyle Mısır için çok yüksek öneme sahip bir bölgeydi.(Şekil 30)

Merkezinde Khufu Piramidi bulunan ve her bir kenar uzunluğu 1296 km. olan bu düzgün altıgenin merkezinden çıkan altı yön doğrusu Dünya’yı enlem boylam çizgisi gibi sararken şaşılacak şekilde çok önemli antik kentlerin ve doğal cağrafî yapıların üzerinden geçiyordu.

Çok geçmeden bu altıgen hattın, tüm Dünya’yı saran Piramit merkezli ızgara sisteminin bir parçası olduğunu anlayacaktım. Aslında her şey günlerdir çok açıktı fakat henüz ben görememiştim.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Translate »